Lucrare grafica acvaforte-acvatinta realizata manual-Tensiune accelerata- Razvan P.D.

tablou decorativ

Lucrare grafica acvaforte-acvatinta realizata manual

Lucrare grafica acvaforte-acvatinta realizata manual avand subiectul si titlul- Tensiune accelerata. Lucrare ornamentala ce ofera caminului dumneavoastra personalitate; un obiect de arta si cultura vizuala ce va trezeste sentimentele. Opera grafica a fost creata folosind tehnicile acvaforte si acvatinta, imbinate cu stilul propriu de lucru al artistului si emotiile din momentul creatiei. Lucrarea este realizata manual si semnata de catre artistul Dragos Razvan PETRISOR.
”Din punctul meu de vedere mecanismele caracterizeaza un alt ciclu de evolutie al omului, si au fost inventate pentru a ne face viata mai comoda. Fiind rezultatul creatiei noastre, mecanismele sunt dovada inteligentei omului, prin intermediul carora acesta reuseste sa se redescopere. Asemenea unui aparat mecanic care a pornit de la o idee si noi ca fiinte am evoluat de la o simpla celula, care, precum termenul „Artes mechanicae” ce capata mai multe sensuri, s-a dezvoltat si a dat nastere tuturor formelor de viata de pe Pamant. Precum mecanismul, corpul nostru actioneaza ca un motor complex care ne permite sa executam toate miscarile la care ne gandim. Asemanator cu o carcasa metalica in timp, trupul se deterioreaza si ulterior dispare, desprinzandu-se de suflet. Majoritatea mecanismelor de care ne folosim zi de zi au avut la baza observarea sistemului de “functionare” al diverselor fiinte.
In prima serie de lucrari din ciclul Artes mechanicae mi-am propus sa transpun in imagini procesul prin care un mecanism sau o fiinta umana se dezvolta pornind de la un element aparent neimportant/ un element de baza/ un element prim. Simplificarea formei tocmai la acest lucru se refera, si anume la punerea in relatie a elementului de la care a pornit evolutia noastra cu forma complexa, evoluata a mecanismului.
Desfasurarea discursului plastic „Artes Mechanicae” presupune o cercetare amanuntita asupra conceptului de mecanism in artele vi¬zuale transpus in tehnicile si manierele gravurii cu predilectie spre tridimensionalitate. Etapele de lucru se impart in diferite serii de desene si stampe in tehnicile de imprimare ale tiparului adanc (acvaforte, acvatinta), tiparului plan (serigrafie). Diferitele metode de transpunere a imaginii in gravura cu scop de a multiplica imaginea sunt reflexe asupra desenelor in penita cu tus si acuarela. Intentia mea de a crea un discurs plastic propriu presupune un traseu unde mecanismul devine principalul subiect, iar personajele antropomorfe devin transformari ale formelor plastice.
Unul din motivele pentru care am ales aceasta tema are stricta legatura cu faptul ca industrializarea societatii a fost una din cele mai mari schimbari pe care le-a simtit umanitatea. Aceasta serie de lucrari „Artes Mechanicae” din punct de vedere conceptual reprezinta o viziune proprie asupra mecanizarii, unde constructia elementelor antropomorfe infatiseaza realitatea pe care o percepem cu totii, o realitate in care omul a ajuns dependent de tehnologie si de folosirea acesteia in viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *