Lucrare serigrafie -Metamorfoza in 4 dimensiuni- Dragos R. PETRISOR

tablou decorativ

Lucrare serigrafie -Metamorfoza in 4 dimensiuni

Lucrare serigrafie realizata manual avand subiectul si titlul- Metamorfoza in 4 dimensiuni. Lucrare ornamentala ce ofera caminului dumneavoastra personalitate; un obiect de arta si cultura vizuala ce va trezeste sentimentele. Opera grafica a fost creata folosind tehnici de serigravura imbinate cu stilul propriu de lucru al artistului si emotiile din momentul creatiei. Lucrarea este realizata manual si semnata de catre artistul Dragos Razvan PETRISOR.
”Desfasurarea discursului plastic „Artes Mechanicae” presupune o cercetare amanuntita asupra conceptului de mecanism in artele vi¬zuale transpus in tehnicile si manierele gravurii cu predilectie spre tridimensionalitate. Etapele de lucru se impart in diferite serii de desene si stampe in tehnicile de imprimare ale tiparului adanc (acvaforte, acvatinta), tiparului plan (serigrafie). Diferitele metode de transpunere a imaginii in gravura cu scop de a multiplica imaginea sunt reflexe asupra desenelor in penita cu tus si acuarela. Intentia mea de a crea un discurs plastic propriu presupune un traseu unde mecanismul devine principalul subiect, iar personajele antropomorfe devin transformari ale formelor plastice.
Unul din motivele pentru care am ales aceasta tema are stricta legatura cu faptul ca industrializarea societatii a fost una din cele mai mari schimbari pe care le-a simtit umanitatea. Aceasta serie de lucrari „Artes Mechanicae” din punct de vedere conceptual reprezinta o viziune proprie asupra mecanizarii, unde constructia elementelor antropomorfe infatiseaza realitatea pe care o percepem cu totii, o realitate in care omul a ajuns dependent de tehnologie si de folosirea acesteia in viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *